Zeman je člověk, který jen kritizuje. Ať Češi jeho výsledky zhodnotí, vzkazuje na Hrad syn Dubčeka

ČTK

raz

Mezi důrazné kritiky českého prezidenta Miloše Zemana za jeho hanlivý výrok o vůdci tzv. Pražského jara Alexandru Dubčekovi se v rozhovoru pro deník Nový čas připojil syn někdejšího prvního tajemníka československých komunistů, bratislavský lékař Pavol Dubček.

Zeman minulé úterý v projevu k zahájení oslav 100. výročí vzniku Československa zařadil Dubčeka mezi ty, kteří se v roce 1968 „podělali hrůzou". Jeho slova vyvolala v Česku i na Slovensku značnou nelibost, v Bratislavě je odsoudili ministr kultury Marek Maďarič nebo náměstek ministra zahraničí Ivan Korčok.

„Zeman je člověk, který jen kritizuje, a to nejen mého otce," řekl slovenskému listu devětašedesátiletý Dubčekův syn. "Pokud někdo chce za sebou zanechat seriózní práci pro občany, měl by začít nejdřív u sebe," dodal.

Pavla Dubčeka by zajímalo, jak by se v minulých náročných historických obdobích Zeman zachoval. „Na mém otci se intenzivně hledají různé chyby. Za Zemanem zůstávají spálené mosty... Ať jeho výsledky zhodnotí český národ," prohlásil.

sinfin.digital