Zeman má rakovinu a do půl roku zemře, tvrdí brněnský radní. Ovčáček hrozí žalobou

abe

Miloš Zeman má rakovinu, která metastázovala, a zbývá mu maximálně sedm měsíců života – to tvrdí radní z Brna Svatopluk Bartík (Žít Brno). Mluvčí prezidenta Jiří Ovčaček se na twitteru proti tomuto oznámení ohradil a uvedl, že na Bartíka podá žalobu a trestní oznámení. Na kauzu upozornil web Novinky.cz.

„Za chvíli skončí uzávěrka nominací na Hrad, takže je možno jít ven s pravdou o zdraví Miloše Zemana: má rakovinu, metastáze na více místech, svoji diagnózu zná už cca 3 týdny, léčbu odmítl, prognóza 3 - 7 měsíců. Zdroj z pochopitelných důvodů nezveřejňuji,“ uvedl Bartík na svém facebookovém účtu. Informaci se rozhodl zveřejnit údajně proto, že jde o nejvyššího státního činitele, který se rozhodl kandidovat, a veřejnost by o jeho zdravotním stavu měla vědět. Na další dotazy redakce Bartík odmítl odpovědět.

Popsané zdravotní problémy ale na twitteru popřel hradní mluvčí Jiří Ovčáček, který vyhrožuje dokonce postihem. „Jsou to odporné lži a ten, kdo je šíří, je lidský odpad. Na S. Bartíka bude podána žaloba a trestní oznámení,“ pohrozil mluvčí. 

Profily prezidentských kandidátů si můžete prohlédnout zde.

„Věc aktuálně řeší právníci. Budeme postupovat rychle,“ sdělil Ovčáček později ČTK. Bartík následně publikoval na svém profilu ještě upřesnění, ve kterém vysvětlil, že pouze konstatoval fakta. Jejich zdroj ale stále neuvedl. „Někteří mi vytýkáte, že panu Zemanovi přeju smrt. To rozhodně není pravda. Sice jeho politiku převážně nemám rád, ale nemoc ani smrt nepřeju vůbec nikomu. Prezidenta bych si přál co nejvíce zdravého, ať jím příští rok bude kdokoliv," dodal radní.

Češi mohou do Evropského parlamentu volit, i když nebudou doma. V zahraničí to ale tentokrát nelze

sinfin.digital