Horliví členové ANO chtěli, aby Babiš agitoval na koncertě Tří sester. Kapela je odpálkovala a šéf hnutí straníkům vynadal

Aneta Bednářová

Ahoj lidi, zdraví pravděpodobně dnes své příznivce v Ústeckém kraji Andrej Babiš. Šéf hnutí ANO v pátek zahájil svoji návštěvu severních Čech a místní stranická buňka mu chtěla nachystat překvapení, když oslovila kapelu Tři sestry, zda by nemohl vystoupit během koncertu v Chomutově. Kapela nabídku krajské organizace ANO odmítla a svoje stanovisko zveřejnila na facebooku. Babiš o iniciativě straníků zjevně nevěděl a členům krajské organizace vynadal, jak pro INFO.CZ potvrdil šéf krajské organizace ANO Jan Richter. 

„Dnes 1. 6. 2017 byl náš kapelník telefonicky kontaktován údajně jménem šéfa krajského vedení hnutí ANO s informací o chystané návštěvě poslance Andreje Babiše na našem koncertě 2. 6. v Chomutově, kde je v rámci předvolební kampaně. K oznámení byl vznesen dotaz, zda v případě, že Fanánek je jeho příznivcem, by jej mohl pozdravit z podia. V opačném případě, tedy pokud je jeho odpůrcem, zda by mohl o tomto pomlčet,“ stojí v prohlášení, které kapela včera umístila na svůj facebook.

Tři sestry také odmítají, že by kapela chtěla podporovat jakoukoli politickou stranu. „Zcela principiálně odmítáme, abychom v tomto smyslu byli jakkoli manipulováni či aby se z našich vystoupení staly předvolební mítinky a agitace politických stran. Věříme, že naši fanoušci to cítí stejně,“ zakončila kapela.

Pavučina lží. Nabourané luxusní policejní BMW řídil Zemanův muž Kruliš. Auto je na odpis

sinfin.digital