Je to moje poprava v přímém přenosu, hřmí Babiš. Trvá na tom, že nahrávky jsou podvrh

Info.cz

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) odmítl, že od novináře Marka Přibila dostal živý policejní spis, jak vyplývá z nahrávky, která se v pondělí objevila v médiích. Babiš na dnešní tiskové konferenci zopakoval, že nahrávky jsou podle něj kampaní připravenou jeho politickými oponenty. Babiš se důrazně ohradil proti podezření, že spáchal trestný čin.

„Naši koaliční partneři jdou tak daleko, že mluví o trestném činu," uvedl dnes Babiš. „Žádný živý spis jsem nikdy nedostal, já to zásadně odmítám, je to sprosťárna, je to skandál," dodal.

Ministr financí reagoval na obsah v pořadí třetí nahrávky, na níž hovoří s bývalým reportérem deníku Mlada fronta DNES Přibilem. Novinář na ní předává dokumenty, které podle něj pocházejí z policejního vyšetřování kauzy Beretta týkající se vynášení informací z trestního spisu. Babiš nadále tvrdí, že nahrávky jsou sestříhané a zmanipulované.

Hnutí ANO chce podle Babiše nyní slyšet, jestli současná koaliční smlouva platí, nebo neplatí. 

„Jsme připravení jednat o nové koaliční smlouvě, ale za určitých podmínek, řekl Babiš na tiskové konferenci. Sobotkovi vyčetl, že s ním komunikuje pouze přes média. Babiš trvá na tom, že na něj probíhá od letošního ledna kontinuální kampaň, jde podle něj o „popravu v přímém přenosu."

Ministryně školství Valachová podá demisi. Reaguje tak na kauzu kolem dotací

sinfin.digital