Pokud dovolíme vládu Babiše a Okamury, tak za to zaplatíme, říká pro INFO.CZ Zaorálek

Podle volebního lídra sociálních demokratů Lubomíra Zaorálka by byla aliance Babiše s Okamurou nebo komunisty podobně úpadkovým jevem, jako je Donald Trump v Americe, anebo jako je odchod Velké Británie z Evropské unie. „Za Donalda Trumpa se zkrátka platí, za brexit se platí, a pokud my si dovolíme něco takového, jako je Babiš nebo Okamura ve vládě, budeme za to platit. A neříkám to proto, že jde o mé soupeře a chci, aby prohráli. Já to říkám jako fakt,“ říká Zaorálek v obsáhlém rozhovoru pro INFO.CZ.

Není minimálně zvláštní, když strana, která byla čtyři roky u vlády, pořádá týden před volbami pochod, na kterém demonstruje za vyšší mzdy?

My jsme samozřejmě za ty čtyři roky ve vládě udělali hodně pro to, abychom toto změnili, začali jsme po několika letech, kdy vládla pravice, zvyšovat minimální mzdu, zvýšili jsme ji až na 12 200 korun, stejně jako jsme se snažili zvyšovat platy ve veřejném sektoru, ve školství nebo ve zdravotnictví. Začali jsme podporovat odbory a kolektivní vyjednávání, začali jsme prosazovat společný daňový základ v Evropě, což považuju za nesmírně důležitou věc, která mě osobně pálí.

Babiš skončí a zůstane velká díra. Zásadní otázka je, kdo přijde po něm, říká Kartous

sinfin.digital