Za nahrávkami je podle Babiše "agentura z Plzně". Řídí to Chovanec, řekl

FCZ

Ministr financí Andrej Babiš obvinil ministra vnitra Chovance z toho, že má prsty v tajných nahrávkách, které vládního politika a předsedu hnutí ANO kompromitují. Uvedl, že pro to sice nemá důkazy, ale že zvukové záznamy pořídila "agentura z Plzně", která spolupracuje s tajnou službou ÚZSI spadající pod vnitro. Chovanec to popřel. 

Chovanec podle Babiše v minulosti vyhrožoval ministrům za hnutí ANO a hrozil jim "dalšími kroky". "Takže nepochybuji o tom, že zařídí i nějaké moje trestní stíhání," uvedl ministr financí během návštěvy Plzně. "Je to cílená koordinovaná akce, která má mě zlikvidovat," řekl také.

Ministr vnitra dnes Babišova slova odmítl. "Já s těmi nahrávkami nemám společného vůbec nic," řekl. Šéf hnutí ANO by podle něj měl přestat urážet tajnou službu a raději se po možném viníkovi poohlédnout ve svém okolí. 

Zveřejněné nahrávky, na kterých mluví s redaktorem Markem Přibilem o připravovaných článcích o politických rivalech ve svých bývalých médiích, považuje za zmanipulované. Podle něj to byla provokace ze strany zmíněného novináře. 

Nevím, kam to může dojít. Jde po mně mafie, nahrávky ohrožují stát, říká Andrej Babiš

sinfin.digital