Drahoš chce v Senátu zvýšit gramotnost Čechů. Jeho kandidaturu podpořily TOP 09, KDU, STAN a Zelení

ČTK

mst

Finalista prezidentské volby Jiří Drahoš se bude na podzim ucházet o post senátora v Praze 4 s podporou TOP 09, lidovců, hnutí STAN a Strany zelených. V Senátu by se chtěl věnovat tématu celoživotního vzdělávání, zaměřil by se přitom na zvyšování mediální a finanční gramotnosti veřejnosti.

Drahoš se neúspěšně střetl ve druhém kole prezidentské volby s Milošem Zemanem. Po volbách řekl, že chce zůstat ve veřejném prostoru. Na jaře založil spolek Společně pro Česko, s jehož pomocí plánuje nabízet řešení důležitých témat. Uvedl, že je člověkem jednoznačně stojícím za prozápadními a liberálními hodnotami. Věnovat by se v Senátu chtěl tématu celoživotního vzdělávání, zaměřil by se přitom na zvyšování mediální a finanční gramotnosti veřejnosti.

Voliče bude chtít oslovit v Praze 4, kde dlouho žil. Snahy o kandidaturu v tomto obvodě se kvůli dohodě vzdal podle předsedy lidovců Pavla Bělobrádka bývalý ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL). Kvůli široké podpoře není jasné, ve kterém senátorském klubu by Drahoš případně po volbách zasedl. „Po dohodě jsme nechali tu věc otevřenou. Pokud budu zvolen, budeme se bavit o tom, do kterého klubu bych šel,“ uvedl.

Jak se volí do Senátu: Nekroužkujte, vyberte jen jednoho kandidáta. Více čtěte zde >>>

Mikulka: Ze Slušných lidí šla hrůza, Frljič je ale stejný extrém. Vlajka z vaginy je hloupá provokace

sinfin.digital