Ostravská ČSSD se dál bije za Paroubka, jiného kandidáta nechce. Exšéf ČSSD mluví o podrazu

ČTK

luš

Ostravská sociální demokracie trvá na kandidatuře Jiřího Paroubka do Senátu a kritizuje celostátní vedení strany za to, že nominaci bývalého premiéra a někdejšího předsedy ČSSD nepodpořilo. Pokud předsednictvo Paroubka neschválí, ČSSD zřejmě v tomto výrazně levicovém okrsku po 22 letech nepostaví žádného kandidáta. Paroubek řekl, že rozhodnutí předsednictva vnímá jako svého druhu podraz a že určitě kandidovat bude. Místostarostka obvodu Ostrav-Jih Věra Válková uvedla, že ostravští sociální demokraté jsou připraveni nasbírat pro kandidaturu Jiřího Paroubka 1000 podpisů od občanů. Podpisy by Paroubek potřeboval, kdyby do voleb kandidoval jako nezávislý.

„Žádáme proto předsednictvo ČSSD, aby se v co nejkratší době sešlo a schválilo kandidaturu Jiřího Paroubka do Senátu za ČSSD v Ostravě,“ uvádí se v dnešním prohlášení ostravské okresní organizace, které ČTK poskytl její místopředseda Adam Rykala.

Ostravští sociální demokraté jsou přesvědčeni o tom, že Paroubkovu nominaci příznivě přijali místní členové strany, voliči i média a že ho političtí soupeři považují za velmi silného kandidáta. Uvedli, že kandidaturu podpořil předseda strany Jan Hamáček, první místopředseda Jiří Zimola či šéf poslanců ČSSD Jan Chvojka. Rozhodnutí předsednictva proto nerozumí.

Džordžíno se vrací. Paroubek znovu dobývá ČSSD. Komentář Petra Holce

sinfin.digital