Paroubkův pokus o comeback se stal lacinou telenovelou: válka s manželkou, arabské směnárny a pochybné peníze

Robert Břešťan, Hlídacípes.org

Politický návrat bývalému premiérovi Jiřímu Paroubkovi komplikuje rozvod, výroky manželky, půjčky od přátel a celkově nové otazníky nad jeho příjmy. Připomínají se i otazníky staré…

Stala se z toho již okřídlená věta české politiky, která zdomácněla i v běžné mluvě: „Dámy a pánové, nechci se vás dotknout – kdo z vás to má?“ ptal se roce 2007 tehdejší premiér a předseda ČSSD na tiskové konferenci novinářů, když jim na papír vykresloval původ svých příjmů.

„Já vydělávám 77 400 Kč a nějaké drobné. Žiji se slečnou Kováčovou, a ta má také nějaké peníze a ve dvou se to lépe táhne,“ řekl tehdy Paroubek.

Teď už to se slečnou Kováčovou, později paní Paroubkovou, „netáhne“. Zato mu manželka v rámci předrozvodových debat o výši výživného poněkud zkomplikovala snahu vrátit se do politiky jako senátor za Ostravsko. Možná nezůstane jen u této jediné komplikace.

Všechno podle zákona

Koncem srpna pro Seznam Zprávy totiž Petra Paroubková řekla, že její manžel měl nelegální milionové příjmy a že tyto peníze nechodily přes účet.“ Paroubek se proti nařčení ohradil, prověřováním výroků se už ale začala zabývat policie.

Voliče ANO nezatracuju, nevysmívám se jim. Babiš je ale falešný prorok, říká Vít Rakušan

sinfin.digital