Šéf brněnského rozhlasu chce za ANO do Senátu, ale nechává si zadní vrátka. ČRo se zeptá právníků, zda je to v pořádku

ČTK

lup

Český rozhlas si nechává vypracovat právní analýzu, aby zjistil, jestli je v pořádku kandidatura ředitele brněnského rozhlasu Jaromíra Ostrého do Senátu. ČTK to dnes sdělil mluvčí veřejnoprávního ČRo Jiří Hošna. Ostrý chce jako nezávislý kandidát za hnutí ANO na podzim uspět ve volbách v obvodu Brno město.

"Český rozhlas nemůže omezit volební práva pana Jaromíra Ostrého, které mu dává ústavní pořádek ČR. V dané věci jsme si zadali zpracování právních analýz, na jejichž výsledky čekáme. Jaromír Ostrý nyní čerpá řádnou dovolenou a následně neplacené volno až do 14. 10. 2018," uvedl Hošna. Regionální studio povede po dobu jeho nepřítomnosti Jiří Kokmotos.

Ostrý v minulém týdnu uvedl, že bude následující dva týdny na dovolené a další dva měsíce si vybere neplacené volno, aby nebyl nařčen, že ovlivňuje vysílání rozhlasu jako kandidát nejsilnější vládní strany. "Během této doby budou také zrušené všechny pořady, na kterých jsem se podílel," řekl Ostrý. Ředitelský mandát mu končí na konci září, důvod pro vstup do politiky to ale podle něj není.

sinfin.digital