Bizarní populistka popírá existenci Rakouska. Každý máte tajný účet s miliardami, tvrdí davům fanoušků

MIA

Nárůst popularity zástupců krajních směrů politiky a nejrůznějších populistů se nevyhnul ani našim jižním sousedům. V Rakousku se podařilo získat silnou oblibu skutečně bizarní osobnosti. Monika Ungerová hlásá na první pohled nesmysly, její politická ideologie míchá prvky známé od extrémní pravice s ultralevicovými elementy, přesto jí naslouchaly tisíce lidí. Alespoň předtím, než skončila ve vězení.

Německo má svou obskurní figuru v nacistickém druidovi Burghardovi, který připravoval teroristický útok, v Rakousku se na výsluní dostala Monika Ungerová, samozvaná prezidentka Rakouského svazu. Jakkoliv se na první pohled může zdát, že ideje, které hlásá, jsou absolutně šílené, v průběhu působení se jí podařilo získat 1.500 oddaných následovníků a úřady odhadují, že dalších více než 20 tisíc lidí s ní sympatizuje.

Společně protestují především proti existenci rakouského státu. Země podle nich fakticky není, to, co existuje na území jižně od českých hranic, je podle Ungerové firma, která veškeré své zisky posílá do Washingtonu. Rakousko je z jejího pohledu od roku 1918 okupovaným územím, za neplatné pak popírači považují všechny zákony zavedené po roce 1945.

Nikdo toho neudělal víc než já, tvrdí Trump, fakta ale mluví jinak. Rozpačitých prvních 100 dnů ve funkci

sinfin.digital