„Uvidíme, co bude," nevylučuje Trump válku s KLDR. USA na zemi uvalily další sankce

ČTK, raz

Spojené státy kvůli severokorejskému programu na vývoj balistických střel a jaderných zbraní uvalily na Pchjongjang nové sankce, které se týkají finančního sektoru. Americké ministerstvo financí, které sankce spravuje, na seznam zařadilo osm severokorejských bank a 26 osob s vazbami na finanční systém KLDR.

„Osoby, na než byly sankce uvaleny, jsou severokorejští občané působící v Číně, Rusku, Libyi a Spojených arabských emirátech," uvedlo na svém webu americké ministerstvo financí. To dodalo, že zmínění Severokorejci jsou představitelé severokorejských bank. Pokud tito lidé mají v USA jakýkoli majetek, bude jim zablokován.

Americký ministr financí Steven Mnuchin sdělil, že uvalení nových protiopatření je pokračováním strategie USA zcela izolovat KLDR s cílem přinutit ji k mírovému vyřešení krize na Korejském poloostrově a k tomu, aby se vzdala jaderných zbraní.

Prezident Spojených států Donald Trump dnes opět podle Reuters prohlásil, že USA jsou připraveny spor s KLDR vyřešit vojensky, ačkoli to zatím není hlavní volba. „Uvidíme, co bude," řekl Trump s tím, že pro Pchjongjang by byl ozbrojený konflikt zničující.

sinfin.digital