Tekutý chléb. Pivo vařené ze zbytků pečiva slaví v německy mluvících zemích velký úspěch

MIA

Jedním z témat, které neustále rezonuje společností, je plýtvání potravinami ve vyspělých zemích. Švýcarská firma v současnosti uvedla na trh novinku, která pomáhá situaci řešit. Ze starého chleba vaří pivo, které si našlo četné zástupy fanoušků.

Švýcarský podnikatel Dominic Meyerhans se rozhodl přispět originálním způsobem k boji proti plýtvání. Ze starého chleba tak začal vařit pivo.  K pečivu má ostatně jeho rodina blízko, od roku 1784 mají společnost Meyerhans Mühlen, které dodává pekařům mouku vlastní výroby.

Pivo má jantarovou barvu a je příjemně kořeněné, což je podle majitele právě důsledkem použití chlebových kůrek k jeho výrobě. „Naše motto zní: Hodnotný požitek,“ prozradil Dominic Meyerhans německému listu Wirtschafts Woche.

Politolog Kroupa: Zeman se změnil. Dřív s ním byla zábava, teď se mstí a zbyla mu už jen viróza

Zbytek textu je pro předplatitele
sinfin.digital