Povánoční výprodeje. Kdy a kam na ně?

ČTK

Povánoční výprodeje letos začnou v řetězcích 27. prosince, o den později než v posledních letech. Důvodem je nová legislativa regulující otevírací dobu velkých obchodů. E-shopy spustí slevové akce jako obvykle na Boží hod. V nabídce se objeví také vrácené nevhodné dárky. Vyplývá to z ankety ČTK mezi prodejci.

Část obchodních center zůstane 26. prosince uzavřena jako např. pražské Centrum Černý most či OC Letňany. Další nákupní centra, jako Arkády Pankrác nebo Freeport Fashion Outlet v Hatích, zpřístupní zákazníkům menší obchody na druhý svátek vánoční.

Datart odstartuje výprodeje hned po Vánocích a trvat budou do půlky ledna. Slevy dosáhnou až 70 procent. „Při jejich výpočtu vycházíme se skutečných cen v předvánočním období. Výprodeje se budou týkat tisíce produktů napříč celým naším sortimentem od mobilních telefonů, příslušenství, malých kuchyňských spotřebičů až po velké spotřebiče a TV," uvedla mluvčí Iva Pavlousková. Loni byly hitem výprodejů televize, které tvořily polovinu obratu.

sinfin.digital