Česko zasype až 20 centimetrů sněhu. O víkendu se navíc přidá i silný mráz

ČTK

IvM

Trvalé sněžení, které dnes trápí především Moravu a Slezsko a které do Beskyd přinese až 20 centimetrů sněhu, by mělo ještě během dneška ustat. S koncem týdne ale do republiky přivane studený vzduch teploty, které mohou spadnout hluboko pod bod mrazu. 

Ještě dnes v noci by ale ani noční teploty neměly ani na horách padat pod minus tři stupně. Pátek by neměl přinést žádné výrazné sněžení ani vítr a teplota by měla přes den kolísat mezi -1 až +3 °C, ojediněle by se na silnicích mohlo objevit náledí. Díky sněhové pokrývce by ale noční teplota mohla místy spadnout až na hodnotu kolem -8 °C.

V noci na sobotu by měla být obloha převážně zatažená, ale sněžit by mělo jen ojediněle, podle ČHMÚ by právě v sobotu mohla teplota místy spadnout až k -10°C, na většině území by se ale noční teplota měla pohybovat mezi -3 až -7 °C. Denní teploty by ale nijak výrazně pod bod mrazu padat neměly.

Občasné sněžení a noční teploty kolem -10 °C by měly vydržet až do pondělí. V příštím týdnu se sice oteplí, srážek ale neubude. Nad 400 metrů sice budou stále sněhové, nížiny ale musí počítat s deštěm. 

sinfin.digital