Pražský hospodský zakázal vstup dětem, teď se po něm vozí úřady. Je to na hlavu, říká

David Salomon provozuje na pražských Hájích restauraci. Středem pozornosti se jeho podnik stal poté, co dostal pokutu od České obchodní inspekce za to, že vstup povolil až od 18 let. „Není mým cílem kohokoliv diskriminovat a porušovat zákon, jen jako podnikatel chci mít hospodu pro dospělé, což dává smysl z podstaty věci, a zároveň chci dostát přísným pravidlům protikuřáckého zákona,“ říká Salomon v rozhovoru pro INFO.CZ.

Co vás vedlo k tomu, že jste ve své restauraci zavedl vstup od 18 let?

Když začal před dvěma lety platit protikuřácký zákon, tak na provozovatele i členy personálu restaurací byla přenesena obrovská zodpovědnost a začaly nám hrozit likvidační sankce. Předtím jsme byli kuřácká hospoda a se zákazem kouření jsme se rozhodli pro toto řešení.

Když do podniku nemá mladistvý přístup, tak si tam přeci nemůže koupit ani cigarety, ani dát alkohol, to je logické, nebo ne? Navíc z dlouholetého provozování víme, že hosté samotní koncept podniku pro dospělé preferují. Je to můj podnikatelský záměr dělat hospodu pro dospělé, čemuž je přizpůsoben sortiment i otvírací doba.

Pelikán: Migranty fyzicky nikdo nevyhostí, ani v Česku. V Řecku jim stačí falešné pasy

sinfin.digital