Velký bratr Uber. Aplikace vás sleduje, i když s ní nejedete | info.cz

Články odjinud

Velký bratr Uber. Aplikace vás sleduje, i když s ní nejedete

Nová aktualizace oblíbené aplikace Uber rozpoutala válku na sociálních sítích. Uživatelům vadí, že je služba sleduje i poté, co z auta vystoupí. Možnost vypnout sice klienti mají, zkomplikuje to ale další využívání Uberu. 

Pokud uživatel odmítne povolení ke sledování, vypne se mapování pozice úplně. Místo vyzvednutí tak musí lidé zadávat manuálně, dosud to šlo automaticky.

 

Uber říká, že pozici zákazníků sleduje pouze pět minut po ukončení jízdy. Tvrdí, že tím zlepšuje své služby a zajišťuje vyšší bezpečnost klientů. Sami uživatelé ale příliš nesouhlasí. Jde podle nich o zbytečný zásah do soukromí.

Zástupci organizací, které bojují za ochranu soukromí, už proto Uber požádali, aby aktualizaci zrušil. „Někteří lidé můžou být opravdu reálné důvody, proč nechtějí být pět minut po vysazení z auta sledovaní,“ řekl serveru BuzzFeed News Kurt Opsahl z organizace EEF

 
Přejít na homepageVíce z kategorie

Články odjinud