Královská svatba: Australské šaty, zlatý prsten a Spice Girls. Vše, co byste měli vědět o sňatku Harryho a Meghan

Info.cz

Pravděpodobně nejsledovanější svatba tohoto roku se uskuteční už tento víkend v britském Windsoru. Vnuk vládnoucí královny Alžběty II. Harry se zde ožení s americkou herečkou Meghan Markleovou. V ulicích bude slavnostní jízdu novomanželů sledovat asi sto tisíc lidí, u televizních obrazovek až čtvrt miliardy diváků. Co vše byste o sobotní slávě měli vědět?

Předmanželská smlouva

Princ Harry šokoval veřejnost rozhodnutím, že nepodepíše předsvatební smlouvu. Podle jednoho z jeho blízkých přátel svojí ženě důvěřuje a předpokládá, že jeho manželství bude pevné a trvalé. Pokud by se přece jen pár rozešel, bude mít Meghan nárok na část z princova majetku, který údajně činí asi 850 milionů korun.

Noc před svatbou

Ani Harry a Meghan neporuší tradice a před svatbou se neuvidí. Ani jeden ze snoubenců nestráví poslední noc za svobodna za zdmi hradu, ale uchýlí se každý do jiného hotelu. Meghan by údajně měla se svojí matkou a nejbližšími spát v hotelu Cliveden House. Harry s bratrem Williamem pak přespí v rezidenci Coworth Park.

Šaty

Mezi nejočekávanější detaily celé svatby patří nevěstiny šaty, jejichž podoba je zatím neznámá. Unikly už ale informace, že róbu vytvořili australští návrháři Ralph & Russo. Stát má údajně asi 3 miliony dolarů a její podobu musela schválit královna.

Víte, jak nejlépe vybírat svatební šaty? Přehledný návod si prohlédněte zde>>>

Prsten

Princ Harry se rozhodl dodržet tradici a svojí manželce navlékne na prst podobný prsten, jako získaly v posledních sto letech i další královské nevěsty. Kroužek z velšského zlata dostala poprvé Harryho prababička Alžběta v roce 1923. Meghan by měla dostat podobný v jemně žlutém odstínu.

sinfin.digital