Marhoulův film Nabarvené ptáče má další hvězdu, zahraje si v něm Barry Pepper ze Zelené míle

ČTK

mst

V připravovaném filmu Václava Marhoula Nabarvené ptáče se objeví americký herec Barry Pepper. Ve filmu, který vypráví o osudech malého chlapce za druhé světové války, se představí v roli ruského vojáka Mitky. Pepper je známý zejména ze tří filmů, které byly nominovány na Oscara: Zachraňte vojína Ryana, Zelená míle a Opravdová kuráž.

Byl také třikrát nominován na cenu Screen Actors Guild Awards. Za roli Roberta F. Kennedyho v TV minisérii Kennedyovi získal cenu Primetime Emmy Award. Pepper se v Marhoulově filmu natáčeném podle bestselleru Jerzyho Kosińského objeví mimo jiné po boku Harveyho Keitela či švédského herce Stellana Skarsgårda.

„Jednání o obsazení Barryho Peppera trvala, stejně jako u ostatních tak známých herců, několik měsíců. A stejně jako u ostatních rozhodoval hlavně scénář. Nicméně v jeho případě jsem byl tentokrát schopen nabídnout i 23minutovou ukázku ze všech scén, které jsme do té doby natočili,“ řekl režisér, scenárista a producent Václav Marhoul.

Dalším potvrzeným zahraničním hercem je Alexej Kravčenko, který v 16 letech debutoval ve slavném filmu režiséra Elema Klimova s názvem Jdi a dívej se. „Alexejevovo herecké angažmá v mém filmu je pro mě pomalu až symbolické. Protože Klimovův film Jdi a dívej se osobně považuji za jeden z nejlepších filmů, které byly kdy natočeny,“ dodal Marhoul.

V 90. letech Kravčenko studoval na herecké škole Borise Ščukina, od roku 1994 do roku 2001 účinkoval ve státním divadle E. Vachtangova v Moskvě. V roce 2007 se stal členem souboru Moskevského uměleckého divadla (MCHT), jedné z největších moskevských divadelních scén. Ve filmu Nabarvené ptáče ztvární postavu politruka Gavrily.

Oba herci přicestují do Česka na pět natáčecích dní. Točit se bude v první polovině června v okolí Českého Krumlova.

sinfin.digital