7 exotických pochoutek, které byste na talíři nechtěli

IvM

Exotické země jsou plné pochoutek, které pro Evropany mnohdy přesahují mez, kterou jsou při svých gastronomických dobrodružstvích ochotní překročit. Najdou se ale cestovatelé, kteří se na kulinářské zvláštnosti specializují. Podívejte se na seznam těch nejpodivnějších jídel, která na světě můžete ochutnat.

Panenská vejce (Čína)

Tradiční panenská vejce nejsou nic jiného, než vařená slepičí vejce. Nevaří se ale ve vodě, ale v moči mladých chlapců. Jakmile v malém čínském městě Dongyang začne jaro, místní školáci začnou místo do toalet močit do předem připravených nádob. Těch se pak ujmou trhovci, kteří v ulicích vaří tradiční pochoutku, jejíž recept je známý stovky let.

Býčí žlázy (Kanada)

Pokud na kanadském jídelním lísku uvidíte pokrm lákavě nazvaný „prérijní ústřice“, nenechte se zmást. Pod tímto krycím názvem se skrývají býčí žlázy, mohou být ale také prasečí nebo beraní. Servírování se ale smaženým ústřicím velmi podobá, žlázy jsou obalené v těstíčku a podávané s koktejlovou omáčkou a citronem.

Smažené tarantule (Kambodža)

Zbytek textu je pro předplatitele
sinfin.digital