Drtivá většina lidí vaří rýži špatně, hrozí jim otrava arsenikem

MIA

Nasypat do hrnce, zalít vodou a vařit tak dlouho, dokud se tekutina nevypaří. Způsob, kterým naprostá většina lidí připravuje rýži, je ve skutečnosti nebezpečný. Z potraviny se nedostanou všechny škodliviny, konzumenti si mohou přivodit otravu arsenikem.

Není tajemstvím, že se do rýže dostávají škodliviny z hnojiv, ale také ze znečištěného životního prostředí, ve kterém se nacházejí mnohá pole. Vědci už před časem varovali, že je v obilovině často přítomný prudký jed arsenik, kterým se v minulosti hubili obtížní hlodavci v domácnostech. Arsenik, kterému se dříve říkalo také otrušík, nemusí vždy způsobovat okamžitou otravu. Jedná se ovšem o nebezpečnou látku se silně karcinogenními účinky.

Nekonečná muka a strach o život. V syrské věznici posílali na smrt po tříminutovém procesu. Čtěte svědectví

Zbytek textu je pro předplatitele
sinfin.digital