Co vidět ve Stockholmu: Projděte se Královským palácem a nepropásněte „fiku“

IvM

Hlavní město Švédska Stockholm – Benátky severu, láká návštěvníky nejen svou historií a architekturou. Vábí i milovníky dobrého jídla a hlavně kávy, odpolední pauza zvaná fika je totiž zdejší tradice, které se takřka nikdo nevyhýbá.

Stockholmské metro neslouží jen k přepravě

Doprava po švédské metropoli není nijak složitá, téměř všude se totiž dostanete metrem. To je turisty vyhledávané nejen pro rychlost a pohodlnost, ale také pro velmi nevšední prostředí. Každá stanice je totiž specifická, proto je někdy označována za „nejdelší galerii světa“.

S jízdenkami se nemusíte trápit, na místech označených jako SL Center si totiž můžete pořídit takzvanou Travelcard, na kterou si budete moci nahrát jízdenky elektronické a to na 1, 3 nebo 7 dní. Karta samozřejmě funguje i mimo metro a využít ji může například při cestě autobusem nebo lodí.

Stockholmská katedrála a Královský palác

Památky nejsou pro všechny, alespoň některé by měl ale vidět každý a katedrála svatého Mikuláše mezi ně rozhodně patří. Najdete ji hned vedle Královského paláce a opery, takže nemusíte mít strach z nekonečného bloudění městem.

sinfin.digital