Holec: Užaluju mu zadek. Podle Wagenknechta už Babiš „převzal“ i Zemana

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | Bylo jasné, že to neprojde ani jemu. Sotva nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman oznámil, že nepodá správní žalobu proti rozhodnutí Středočeského krajského úřadu ohledně údajného střetu zájmů premiéra Andreje Babiše, protože v obnovení řízení neshledal závažný veřejný zájem, hned se ozval jiný „nejvyšší žalobce“: pirátský senátor Lukáš Wagenknecht. Podle něj je to důkaz, že Babiš po státu „převzal“ i Zemana.  

Wagenknechtovi tentokrát sekundoval i šéf organizace Transparency International ČR David Ondráčka, s níž senátor inicioval podněty k podání žaloby na Babiše. Případ nesouvisí s kauzou Čapí hnízdo, tentokrát jde o premiérův údajný střet zájmů kvůli vlastnictví médií, která taky spadají do Babišova svěřenského fondu. „Podle mého názoru je to viditelný dopad převzetí státu, jehož jsme v posledních letech svědky,“ komentoval Wagenknecht Zemanovo rozhodnutí.

Bývalý Babišův první náměstek na ministerstvu financí a expert ANO na korupci očividně vážně onemocněl Babišem. Zeman totiž určitě nepatří mezi žádné „babišovce“, ostatně právě on loni rozhodl o obnovení premiérova trestního stíhání v kauze Čapí hnízdo. Babiš nazývá Wagenknechta „psychopatem“, což je odborný termín. Řekněme prostě jen, že je Wagenknecht svým někdejším šéfem, jenž mu dal na financích padáka, fakt zle posedlý.

Maňák: Půlbilionová hra na světlejší zítřky. Vláda vykrádá budoucnost příštích generací

sinfin.digital