Pečinka: Je Klaus fašista? Nová strana Trikolóra pod palbou

Bohumil Pečinka

KOMENTÁŘ BOHUMILA PEČINKY | V pondělí ohlásilo svůj vznik nové politické hnutí s názvem Trikolóra. Přestože u jejího zrodu stojí jen jedna známá osobnost (Václav Klaus mladší), přestože Trikolóra nezveřejnila podrobný program, ani nevydala žádné silné úvodní prohlášení, reakce v tištěných médiích i na sociálních sítích byla neadekvátně kritická.

Mnozí renomovaní novináři a influenceři používali tak nepřiměřený tón v popisu nové formace a osobnosti Klause mladšího, že měl člověk dojem, že přichází nový Hitler a hnutí má podporu třetiny společnosti. Pravý opak je pravdou. Pokusme se Trikolóru zařadit do méně dramatického rámce.

Ten, kdo porovnal dva měsíce staré výroky Klause mladšího s realitou pondělní tiskové konference, musel mít spíš dojem ne moc úspěšného začátku. Předseda přípravného výboru Trikolóry sliboval, že u zrodu budou stát významní poslanci, senátoři a starostové. Nakonec tam nebyl nikdo, včetně opinion leaderů, kteří by se za Trikolóru aspoň symbolicky postavili. To ještě nemusí nic znamenat, ale tak trochu to předznamenává další směřování. V čem?

Zlámalová: Babišovi hrozí 10 let vězení, může přijít o všechno. Davů se bojí, ale neodstoupí

sinfin.digital