Hrozně se za ně stydím. Nizozemský ministr se kaje za brutální napadení číšníka v Praze

ČTK

mst

Nizozemský ministr zahraničí Stef Blok dnes v reakci na případ napadení číšníka z restaurace v centru Prahy uvedl, že se při pohledu na záběry útoku stydí. Informovala o tom veřejnoprávní stanice NOS. Třem Nizozemcům obviněným z výtržnictví dnes pražský soud uložil osmiměsíční podmínky a vyhostil je na pět let ze země. Dva muže, které policie považuje za hlavní pachatele, soud poslal do vazby. Zbývající dva Nizozemci, které policie neobvinila, jsou podle listu De Telegraaf již zpět ve vlasti.

Skupinu sedmi Nizozemců ve věku 24 až 32 let zadržela česká policie v pondělí večer na pražském letišti kvůli podezření, že v sobotu v restauraci v centru Prahy napadli číšníka, který je upozornil, že nesmějí konzumovat donesený alkohol. Pět z nich později policie obvinila.

Třem Nizozemcům obviněným z výtržnictví dnes Obvodní soud pro Prahu 1 trestním příkazem uložil osmiměsíční podmínky a na pět let je vyhostil ze země. Cizinci rozhodnutí přijali, je proto pravomocné. Dva vazebně stíhaní čelí obvinění z výtržnictví a z těžkého ublížení na zdraví, za což jim hrozí až deset let vězení.

Babišovi jsem věřila a dvakrát mě podrazil. Řídí nás korupce, budou padat mosty, říká Pošvářová

sinfin.digital