Putin se s Trumpem sejde v polovině července ve Vídni, tvrdí rakouský deník

ČTK

luš

Schůzka prezidentů Ruska Vladimira Putina a Spojených států Donalda Trumpa se podle posledních informací očekává 15. července ve Vídni. Napsal to dnes rakouský list Kronen Zeitung bez uvedení zdroje. Putinův mluvčí Dmitrij Peskov se k tomu podle agentury TASS odmítl vyjádřit.

Kronen Zeitung ve stručné zprávě napsal, že v rakouské metropoli jsou už několik dnů diplomatičtí emisaři z Moskvy a Washingtonu, aby vyjasnili detaily setkání obou prezidentů. Ve Vídni jsou už podle listu také předvoje ruských a amerických bezpečnostních expertů, aby prozkoumaly situaci pro „supersummit“.

Mluvčí Kremlu v reakci na tuto zprávu rakouského deníku uvedl, že zatím v této věci nemá pro novináře žádnou informaci. „Zatím nejsme připraveni informaci poskytnout,“ citoval Peskova TASS. „Oznámíme podle míry připravenosti,“ dodal Putinův mluvčí.

Trump se 11. a 12. července v Bruselu zúčastní summitu Severoatlantické aliance. Setkání s Putinem před tím už Kreml vyloučil. V pátek 13. července je pak šéf Bílého domu na návštěvě v Británii. Pokud jde o termín 15. července, agentura DPA poznamenala, že ruský prezident chce ten den nejpozději v 17:00 SELČ sedět na tribuně, z níž bude v Moskvě sledovat finále mistrovství světa ve fotbale.

sinfin.digital