Studentku v Bangladéši zákeřně upálili. Dovolila si nahlásit pokus o znásilnění

paw

Upálili ji, protože si stěžovala na sexuální obtěžování a pokus o znásilnění. Chtěli, aby obvinění stáhla. Bylo jí devatenáct (podle některých zdrojů jen osmnáct) roků a sexuálním predátorem byl představený islámské školy, do které docházela. Jen pět dní poté, co si stěžovala na policii, jí nejméně čtyři muži vylákali na střechu školy. Tady jí polili petrolejem a škrtli. Jmenovala se Nusrat Džahan Rafíová a její vražda vyvolala hněv i demonstrace po celém Bangladéši.

Tragický příběh mladé studentky se začal psát 27. března, kdy ji ředitel školy zavolal do své kanceláře. Tam se jí měl opakovaně dotýkat. Dívka utekla a vydala se na policii, kde událost nahlásila. A podle všeho se tak 'odsoudila' k smrti.

Bangladéšští strážci zákona tentokrát podle norem opravdu nepostupovali – postiženou ženu proti její vůli při výpovědi natočili. Video se pak dostalo do místních médií, kterým je mohl poskytnout sotva kdo jiný než některý z mužů v uniformě. Mimochodem, Nusrat tušila problém a dávala si proto ruce před obličej, policista jí ale nařídil, aby si tvář nezakrývala.

Trump opět slaví. Zpráva, která ho mohla potopit, je konečně venku. Co v ní stojí?

sinfin.digital