Vánoce v rytmu prezidentských voleb. Jak budou trávit svátky vyzyvatelé Zemana?

Info.cz

Vánoční svátky budou trávit prezidentští kandidáti společně s rodinou. Doufají, že si alespoň během Vánoc užijí chvíli klidu. Plánují se setkávat s přáteli a příbuznými nebo si půjdou zazpívat na půlnoční mši. Uchazeči o Pražský hrad to sdělili na dotaz ČTK.

Jeden z hlavních favoritů prezidentské volby Jiří Drahoš poznamenal, že s manželkou velmi dbají na tradice a na Vánoce zůstanou doma. "Nejezdíme nikam na hory, budou to takové typické rodinné Vánoce, žádné velké aktivity, maximálně procházky," řekl Drahoš ČTK.

Poznamenal, že den před Štědrým dnem výjimečně uvaří na Vánoce rybí polévku. S manželkou si ji poté naservírují k večeři společně s tradičním bramborovým salátem, kaprem, štrúdlem a cukrovím. Na Boží hod vánoční budou manželé Drahošovi "lenošit". "Využíváme toho, že oběd je hotov, protože kapří řízky ještě zbudou, salát a polévka taky," poznamenal. "Doufám, že alespoň tyhle tři dny proběhnou ve vánoční atmosféře," podotkl Drahoš. Na nákup dárků v době předvolební kampaně čas neměl, na což už manželku upozornil. "Dohodli jsme se, že důležité je, aby dárky dostali děti a vnuci, a my se letos ošidíme," dodal.

Volební kalkulačka: Se kterým prezidentským kandidátem se nejvíce shodujete?

sinfin.digital