Fiala vyzval k účasti ve volbách. A zkritizoval sliby ANO

ČTK

V závěru kampaně před komunálními a senátními volbami vyzval dnes předseda opoziční ODS Petr Fiala občany k účasti na hlasování a kritizoval vládu hnutí ANO a ČSSD podporovanou komunisty jako neschopnou. Volby podle něj mohou být signálem, že lidé nechtějí vyměnit svobody za "příslib koblih s třešněmi". Zopakoval, že hlasování bude střetem dvou světů, jednoho, který spoléhá ve všem na premiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, a druhý, který představují aktivní a pracovití komunální politici. Nejsilnější alternativou vůči ANO je ODS, prohlásil Fiala.

"Jeden svět je světem, kde propojení vládní, ekonomické a mediální moci rozjelo kampaň opakovaných restartů, opakovaných slibů a opakované mlhy snů. A druhý svět je světem lidí, kteří ve své obci, ve svém městě nebo ve svém senátorském obvodu doposud prokázali výsledky," uvedl Fiala na závěrečné předvolební akci v Praze.

S odkazem na blížící se 100. výročí vzniku republiky uvedl, že cílem občanských demokratů je, aby Česko navázalo na odkaz úspěšné první republiky. Babišova vláda podle něj pro to nedělá vůbec nic. Volby budou také hodnocením spolupráce hnutí ANO s komunisty, kteří podpořili vznik menšinového kabinetu.

sinfin.digital