V právní stát už nevěřím. Dostat se v Česku do vězení je příliš snadné, říká miliardář Zemek

Zdeněk Zemek je miliardář a valašský patriot, majitel dopravního, hutního a energetického holdingu Z-Group či fotbalového klubu 1. FC Slovácko. A taky muž obžalovaný z podvodu v kauze solárních elektráren. Hrozí mu až deset let za mřížemi a v rozhovoru pro INFO.CZ říká, že v právní stát v Česku už nevěří: „Spousta věcí, která se tu děje, bohužel s právním státem nemá absolutně nic společného. Moji synové jsou ve vězení proto, že nesecvakli několik kabelů na solárních elektrárnách.“

 

Připouštíte si, že vám hrozí pobyt ve vězení?

Samozřejmě že nad tím přemýšlím, vnitřně jsem ale přesvědčený o své pravdě. Stoprocentně. A jestli to nakonec dopadne tak, že mě do vězení skutečně někdo zavře, bude to nezákonně. Pak mi nezbyde, než si to odsedět, ale až ta doba uplyne, vrátím se zpátky a budu proti té energetické mafii, která mě do vězení dostala, bojovat dál.

To nezní, jako byste věřil v právní stát.

Taky že nevěřím. V právním státě bohužel absolutně nežijeme. Spousta věcí, která se tu děje, bohužel s právním státem nemá absolutně nic společného. Moji synové jsou ve vězení kvůli tomu, že elektrikář při teplotě minus 15 stupňů nesecvakl několik kabelů na solárních elektrárnách. Problém asi dvaceti tisíc korun u 700milionové investice, jednoduše opravitelný. Z 21 znaleckých posudků bylo 20 pro nás. Jenže soud pochopitelně vzal v potaz jenom ten dvacátý první. Dostat se tady do vězení je bohužel až moc jednoduché.

Žukov: Psychiatrická péče tu má stigma. Češi často nehledají pomoc, aby nebyli za šílence

sinfin.digital