Pravidelně sázíte? Pozor, banka vám může odmítnout hypotéku

České banky podle zjištění INFO.CZ při žádostech hypotéky a úvěry prověřují, zda klient není hazardní hráč. Pokud žadatel pravidelně sází, a to i malé částky, může ho banka zařadit mezi rizikové klienty a hypotéku zamítnout. Stále ale není úplně jasné, z jakých zdrojů banky hazardní chování svých klientů zjišťují a nakolik je to legální.

K informacím o prověřování hráčů bankami se INFO.CZ dostalo prostřednictvím výpovědi klienta jedné pražské banky, který si přeje zůstat v anonymitě. A nechce jmenovat ani příslušnou bankovní pobočku (jejíž název ale redakce zná). Vzhledem k tomu, že bude žádat o hypotéku i v jiných bankách, obává se, aby mu zveřejnění jeho příběhu v žádosti neublížilo.

A o co vlastně jde? Klient po delším vyjednávání dostal od banky vyrozumění, že jeho žádost o dvoumilionovou hypotéku byla zamítnuta. A to pro nesplnění interních podmínek, která banka není povinna specifikovat. „Já ale důvod zjišťoval u svého finančního poradce. A dostal se tak k informaci, že se bance údajně nelíbilo, jak sázím na sport. Jako pravidelný sázkař jsem pro ni údajně rizikový klient,“ řekl zdroj INFO.CZ.

Dějiny se opakují, dokládají egyptologové. Báli se jich už komunisti, kteří je skoro zakázali

sinfin.digital