Bannon chce spojit populisty v EU. Zakládá evropskou neziskovku jako protiváhu k Sorosovi

vkr

Raději budu vládnout v pekle, než abych byl sluhou v nebi, tvrdí odhodlaně Steve Bannon. Ten Bannon, který byl hlavním stratégem kampaně Donalda Trumpa, ten, který spoluvlastnil kontroverzní poradenskou firmu Cambridge Analytica. Lobbista, který si nebere servítky, enfant terrible takzvané alternativní pravice. Peklem je však Bannonovi v jeho bonmotu Evropa, do níž chce bývalý důvěrník amerického prezidenta expandovat. Banon zde totiž zakládá obří panevropskou neziskovou organizaci nazvanou The Movement, která má tvořit hlavní opěrnou platformu evropským populistickým hnutím.

Bannon se chce zmocnit Evropy. Zakládá zde neziskovou organizaci The Movement, platformu, která má poskytovat organizační a poradenskou podporu populistickým stranám a hnutím na Starém kontinentu. Ambice americký lobbista neskrývá. „Chci vyhrávat. Chci moc. A chci zde uskutečnit změnu,“ říká Bannon v exkluzivním rozhovoru pro zpravodajský server Daily Beast.

Politický vývoj v Evropě je podle Bannona zřejmý. Starý kontinent prý čeká drastický odklon od idejí integrace a multikulturalismu. Dny politků, jako je Angela Merkelová, už jsou sečteny. Budoucnost patří lidem, jako je Sebastian Kurz či Matteo Salvini. „Pravicový národní populismus je trend, který nastupuje. To on bude vládnout. A přinese vám opravdové národní státy. Jejich identitu. A skutečné národní hranice.“

Návrat prezidentského ohaře? Trumpův spin doctor Bannon spustil v Londýně ofenzivu

sinfin.digital