Huawei zná škody, které mu způsobila Trumpova administrativa. Budou menší, než se čekalo

urm

Čínský gigant Huawei vyčíslil škody, které mu způsobila či ještě způsobí administrativa amerického prezidenta Donalda Trumpa zákazem nákupu amerických technologických komponentů. Podle agentury Bloomberg je škoda výrazně nižší, než původně odhadoval zakladatel a šéf firmy Žen Čeng-fej. Roční výnosy společnosti by se tak měly snížit přibližně o 10 miliard dolarů, původní odhady hovořily o zhruba trojnásobné částce.

Huawei se momentálně snaží vykrýt ztráty přechodem na vlastní technologie. Minulý týden firma představila nejrychlejší procesor pro umělou inteligenci na světě, který nese název Ascend 910. Ten by měl být konkurencí výrobkům společností Qualcomm a Nvidia, od nichž už Číňané nebudou moci nakupovat. 

„Ascend 910 má mnohem lepší výkon, než jsme očekávali,“ řekl takzvaný rotující předseda Huawei Eric Sü. „Nepochybně má větší výpočetní výkon než jakýkoli jiný procesor AI na světě,“ tvrdí. Podle odborných médií čip současnou konkurenci skutečně může převyšovat, pokud se ukáže, že jeho deklarované parametry v realitě odpovídají.

sinfin.digital