Zajišťovací příkazy Finanční správy zlikvidovaly další firmu. Tiskárnu Europrint dohnaly do insolvence

vkr

Nekompromisní postup Finanční správy přivedl Europrint, jednu z největších tiskáren v zemi, až do insolvence. Společnost ve středu podala žádost o vyhlášení insolvence a o povolení reorganizace s tím, že ji k tomuto kroku přivedla likvidace ze strany Finanční správy. Provoz tiskárny zůstává zachován v plném rozsahu. Informoval o tom server iHNed.cz.

„K vyhlášení insolvence nás dovedl likvidační postup Finanční správy, kdy na nás byly uvaleny zajišťovací příkazy a exekuční příkazy na částku převyšující hodnotu 386 milionů korun. Jsme přesvědčení, že zajišťovací příkazy byly neoprávněné, stejně jako následný postup Finanční správy,“ vysvětluje pro server iHNed.cz důvod rozhodnutí generální ředitel Europrintu Petr Litvan.

Na adresu Finanční správy nešetří ředitel firmy kritikou. Právě instrument zajišťovacích příkazů totiž Finanční správa podle mnohých odborníků zneužívá k tomu, aby likvidovala mnohé poctivé firmy. Komentátoři tvrdí, že správa příkazy jednak výrazně nadužívá, a zadruhé likviduje i množství poctivých firem, které se do takzvaných řetězových obchodů dostávají neúmyslně.

Na obávané zajišťovací příkazy už si chce posvítit i ombudsmanka. Sama si nemyslí, že by se zneužívaly

sinfin.digital