Kunštát: Duo Zeman-Babiš připravuje půdu pro ústavní i hodnotovou kontrarevoluci

V dalším z řady rozhovorů na téma Česko po Zemanovi přináší INFO.CZ rozhovor s politologem Danielem Kunštátem. A ten Miloše Zemana, ale také premiéra Andreje Babiše, zrovna moc nešetří. Podle něj nám nakonec z ústavního státu, kulturního liberalismu a demokratického kapitalismu jednoho dne může zbýt leda tak ten kapitalismus. Navíc kapitalismus uspokojující v prvé řadě zájmy Babišů, Kellnerů a jiných přátel Miloše Zemana. „To vše pěkně zabalené do ideologického balastu čert ví jakých tradic, národních zájmů a nerozborné česko-rusko-čínské jednoty,“ říká Kunštát.

Přestože je řádný termín příští prezidentské volby až začátkem roku 2023, neblíží se relativně rychle čas k hledání shody klíčových aktérů na kandidátech, kteří budou mít realistickou šanci uspět?

Otázka zní, kdo s kým by se měl shodnout. Reálný kandidát se schopností oslovit davy, s politickým talentem, leadershipem, s komunikačními dovednostmi se neobjeví na základě dohody upečené ve stranických sekretariátech, ani nebude výsledkem neformálního konkurzu v kavárenských kuloárech. Takový buď je, nebo není.

Prezidenti v Česku tradičně nejsou panenky sedící v koutě. Jde ale o míru, tvrdí Kysela

sinfin.digital