ANO ve čtvrtek vyloučí obviněné Švachulu a Liškutina, Babiš souhlasí

ČTK

lup

Předsednictvo hnutí ANO ve čtvrtek rozhodne o vyloučení obviněných brněnských politiků Jiřího Švachuly a Petra Liškutina. ČTK to po jednání s premiérem Andrejem Babišem (ANO) řekl místopředseda hnutí Petr Vokřál. Švachula a Liškutin skončili ve vazbě kvůli podezření z korupce na radnici městské části Brno-střed. Na vyloučení obou politiků se shodly brněnská a jihomoravská organizace ANO.

Vokřál a předsedkyně jihomoravské organizace ANO Taťána Malá dnes v Praze jednali s předsedou ANO Babišem, informovali ho o situaci na radnici po policejní razii a o návrhu na vyloučení obou obviněných politiků z hnutí.

Podle Malé chce Babiš hnutí od takových lidí očistit. Švachula je radním, Liškutin vedoucím odboru investic a také místostarostou Brna-Ivanovic. "Považovala jsem za správné informovat předsedu o situaci v Brně a o postupu, který jsme jako kraj a město zvolily. Nevytýkal nám nic, jen řekl, že je potřeba hnutí očistit od takových lidí," řekla ČTK Malá.

Brněnská i jihomoravská organizace ANO se shodly na vyloučení obou politiků. Obě organizace muže vyzvaly, aby složili mandáty v zastupitelstvu. Složit je musí sami. Ze zákona jim zanikne mandát v případě pravomocného odsouzení k trestu vězení.

sinfin.digital