Ať Babiš a ostatní dodržují dohody! Hamáček chce od premiéra jména ministrů za ANO, o Pochem se dle něj vědělo

ČTK

lup

Předseda ČSSD Jan Hamáček bude chtít na schůzce s premiérem Andrejem Babišem slyšet jména ministrů, které ANO nominuje do společné vlády. Dnes to řekl novinářům. Připomněl také, že Babiš předem věděl o tom, že sociální demokraté chtějí vyslat do kabinetu jako ministra zahraničí europoslance Miroslava Pocheho (ČSSD). Vyzval proto k dodržování dohod. Babiš se k nominaci Pocheho vyjádřil kriticky krátce po vyhlášení výsledků referenda, v němž členové ČSSD schválili vytvoření menšinové vlády s ANO s podporou KSČM.

"Očekávám, že se dozvím od pana premiéra, kdo jsou kandidáti za hnutí ANO, tak abychom měli kompletní obrázek vládního týmu. V této fázi jsme se dostali do pozice, kdy jednotliví kandidáti budou hovořit s prezidentem republiky (Milošem Zemanem), takže vlastně do té doby, než ty schůzky proběhnou, se asi nějaké zásadní posuny očekávat nedají," řekl Hamáček k plánované schůzce s Babišem.

S předsedou KSČM Vojtěchem Filipem Hamáček zatím schůzku naplánovanou nemá. Filip o víkendu prohlásil, že pokud bude Poche ministrem zahraničí, KSČM by nemohla podpořit menšinovou vládu ANO a ČSSD.

sinfin.digital