ČSSD jedná o vládě s ANO, podle Štěcha zatím v klidu. Hlasitým kritikem byl Dienstbier

ČTK

pav

ČSSD by měla o účasti ve vládě rozhodnout v referendu. Předsednictvo strany to doporučí sociálním demokratům na dnešním jednání jejich ústředního výkonného výboru, řekl novinářům předseda strany Jan Hamáček. Termín referenda bude záležet na ukončení vyjednávání s ANO a KSČM, stanovit by jej mělo předsednictvo, dodal Hamáček.

Předseda strany také řekl, že doporučení, jak v referendu hlasovat, dá "podle toho, jak dopadnou ta vyjednávání". Otázku pro referendum by mělo zformulovat předsednictvo ČSSD po ukončení vyjednávání o vládě, sdělil Hamáček.

"Výbor by měl hlasovat o tom, za jakých podmínek a kdy se uskuteční referendum o vstupu do vlády s Andrejem Babišem," řekl novinářům před jednáním výboru místopředseda stany Roman Onderka. Serveru Seznam Zprávy Onderka řekl, že ČSSD je rozdělena na tři skupiny. „Ta první skupina jsou lidé, kteří mají zkušenosti z toho bývalého čtyřletého období fungování v Poslanecké sněmovně, potažmo ve vládě s Andrejem Babišem. A tam je ta naštvanost, ta nedůvěra. Druhá skupina lidí říká: Proboha, už udělejte vládu, ať je, jaká chce. A třetí skupině lidí opravdu vadí věci, které se dotýkají Andreje Babiše,“ řekl serveru Onderka.

V přijímačkách na střední byla chyba. V nejistotě jsou děti i školy, výsledky se zatím nevyhlašují

sinfin.digital