Když ministr rezignuje... Krčála už na zasedání vlády zastoupí jeho náměstek

ČTK

raz

Ministra práce a sociálních věcí Petra Krčála (ČSSD), který kvůli podezření z plagiátorství v úterý oznámil rezignaci, na dnešním pravidelném zasedání vlády nahradí náměstek Tomáš Martinec. ČTK to potvrdil vedoucí tiskového odboru úřadu vlády Vladimír Řepka. Ještě před jednáním menšinového kabinetu ANO a ČSSD se Martinec ve Strakově akademii setkal s šéfem sociálních demokratů a vicepremiérem Janem Hamáčkem.

Hamáček v úterý navrhl premiérovi Andreji Babišovi (ANO) do čela úřadu Janu Maláčovou (ČSSD), která dosud vedla na úřadu odbor rodinné politiky. Babiš s výměnou souhlasí.

Post ve vládě, o jejímž složení premiér vyjednával od ledna, kvůli podezření z plagiátorství opustila krátce po jmenování ministryně spravedlnosti Taťána Malá (ANO). V koaličním kabinetu už tak po třech týdnech od jmenování prezidentem Milošem Zemanem odstoupili dva ministři. Vláda na dnešním jednání probere dotace pro vinaře nebo surovinovou politiku Česka. Většina dokumentů, které mají ministři na programu, je informativní povahy.

sinfin.digital