Krčál jako ministr na odstřel. Kvůli opisování po něm jdou i kolegové, chystá mimořádnou tiskovku

lup

Ministr práce a sociálních věcí z ČSSD Petr Krčál je v problémech, které nejspíš vyústí v v jeho rezignaci. Poté, co včera server Seznam Zprávy informoval o tom, že desítky stránek v jeho bakalářské práci jsou buď zcela nebo velkou měrou zkopírované z cizích textů, roste tlak na jeho odchod z funkce. K rozhodnému kroku ho vyzývají i kolegové z ČSSD. Krčál údajně dopoledne jednal s předsedou strany Janem Hamáčkem a později „z organizačních důvodů“ zrušil brífink plánovaný na jiné téma na třetí hodinu odpoledne. Následně ČSSD sezvala novináře na „mimořádné prohlášení ministra práce a sociálních věcí“ rovněž plánované na 15:00.

Petr Krčál se dopoledne měl sejít s předsedou strany Janem Hamáčkem, aby dohodli další postup a reakci. Situace pro ministra přitom není vůbec dobrá – je pod tlakem nejenom ze strany opozice, ale i od svých stranických kolegů.

„Nebudu měnit svá vyjádření oproti tomu, co jsem říkal před týdnem ve vztahu k paní Malé (exministryně spravedlnosti Taťána Malá - pozn. redakce). Nebylo by to fér. Pokud se ukáže, že tam byla byť špetka nejasností, tak se nabízí stejné řešení jako v případě paní Malé,“ uvedl například místopředseda ČSSD Martin Netolický, který tak jasně vyjádřil, že by Krčál měl z funkce odejít.

Gross, Benda i Chovanec. Připomeňte si, kdo všechno už stál na pranýři kvůli pochybné vysokoškolské práci

sinfin.digital