Ministr spravedlnosti Kněžínek řešil s klienty H-Systemu odškodnění. Znovu se s nimi sejde nejspíš v září

ČTK

raz

Ministr spravedlnosti Jan Kněžínek se dnes setkal se zástupci sdružení Maják, které hájí zájmy části klientů zkrachovalého H-Systemu. Po schůzce uvedl, že jednání se primárně týkalo soudních sporů o odškodné, které s ministerstvem vedou jednotliví členové sdružení kvůli průtahům v trestním řízení s manažery firmy. Se zástupci Majáku se Kněžínek setká znovu, na termínu se s nimi zatím nedohodl, schůzka se podle něj možná uskuteční až v září.

"My jsme se především domluvili na tom, že se sejdeme ještě jednou a budeme se o té věci dál bavit. To znamená dnes z toho jednání nejsou v zásadě žádné věcné závěry," řekl ministr novinářům. Představitelé Majáku věc pro média komentovat nechtěli. Reprezentují část klientů H-Systemu, kteří se po krachu stavební firmy nepokusili dostavět byty, ale chtějí vložené peníze získat alespoň částečně zpět prostřednictvím prodeje majetku společnosti v konkurzu.

"Zástupci sdružení Maják nám předali podklady, které se týkají toho trestního řízení, kde už někteří z nich byli odškodněni a probíhá tam celá řada soudních sporů. Takže v zásadě jde teď o to pobavit se o těch probíhajících soudních sporech a o tom, jestli by se tam nedalo hledat nějaké alternativní řešení," popsal Kněžínek obsah jednání. "Samozřejmě podstatné je, aby všechno proběhlo podle práva," dodal.

Marvanová pro INFO.CZ: Babiš si o H-Systemu nic nezjistil, podvedeným dal naději a pak jim ji vzal

sinfin.digital