Nové jméno v pražském dopravním podniku? Politici sahají po manažerovi s košatou pověstí ze Slovenska

Jan Hrbáček

Ekonomický deník

EKONOMICKÝ DENÍK | V pražském Dopravním podniku se podle všeho schyluje k poměrně zásadnímu personálnímu kroku. Politické hnutí Spojené síly pro Prahu se chystá na pozici náměstka městského přepravce dosadit slovenského manažera s košatou profesní pověstí. Tento manažer pracoval mimo jiné pro slovenské Cargo, které za jeho éry hospodařilo v jednom roce se ztrátou 120 milionů eur. Má také velmi blízko k politikům slovenské vládní strany Směr.

Novým náměstkem pražského Dopravního podniku (DPP) by se měl stát slovenský manažer Matej Augustín. Usiluje o to hnutí Spojené síly pro Prahu (TOP 09 a STAN), které je členem pražské magistrátní koalice. Ekonomický deník získal tuto informaci z několika zdrojů z politických kruhů.

„Pana Augustína jsem viděl poprvé v životě (i poprvé o něm slyšel) na klubu Spojených sil před 14 dny, kde nám byl představen panem náměstkem a členem dozorčí rady Dopravního podniku hlavního města Prahy Petrem Hlubučkem jako kandidát na post ekonomického náměstka této městské společnosti. Jelikož odborně spadá v našem klubu gesce DPP (doprava) panu Hlubučkovi, obraťte se prosím přímo na něj,“ potvrdil informace Ekonomického deníku počátkem října Jan Wolf ze Spojených sil pro Prahu.

„Vážený pane redaktore, děkujeme za Váš zájem, na dotazy týkající se DPP nejlépe odpoví právě pan náměstek Hlubuček, který byl také v kopii Vašeho emailu – měli jsme za to, že se tak již stalo. Děkuji za pochopení, s pozdravem,“ odpověděl na otázky Ekonomického deníku šéf Spojených sil Jiří Pospíšil.

Půr: Hon za další jadernou elektrárnou nedává smysl. Bolelo by nás to desítky let

sinfin.digital