Izrael bez cestovky? Jasně!

Prezentace klienta

Kde můžete vidět významné náboženské památky různých světových náboženství? Destinace na Blízkém východě vhodná pro poznávací zájezdy? Izrael. Příjemné středomořské klima, kulturní, historické a přírodní památky. Kam se určitě zajít podívat?

Mrtvé moře

Voda v Mrtvém moři je hodně slaná a má pozitivní účinky na pohybový aparát. Je zdrojem relaxace, osvěžení a relaxace. Rozkládá se mezi Izraelem a Jordánskem a je nejníže položeným odkrytým místem na zemském povrchu.

Posaďte se na hladinu a odpočívejte. Vezměte si knížku nebo si jen tak poležte. Dejte si pozor, ať ho neochutnáte. Hlídejte i oči. Nesahejte si do nich a raději ani na obličej. Obsah soli je opravdu vysoký a sůl v očích – nic příjemného.

Mrtvé moře léčí

Minerály mají skvělé účinky na pohybový aparát, klouby, svaly, kožní problémy a metabolické poruchy.

Jeruzalém

Město posvátné pro křesťany, muslimy i Židy a dělí se na staré a nové město. Staré město se dále dělí na čtvrti: arménskou, křesťanskou, muslimskou i židovskou.

Co tu můžete vidět?

·        Chrámová hora

·        Mea Sherim (židovská čtvrť)

·        Olivetská hora

·        Zeď nářků

·        Archeologické naleziště Beit She´an

·        Betlém

Můžete se vydat také na trh, ochutnat kardamonovou kávu nebo se vykoupat v Mrtvém moři.

Čtěte také: Vydejte se do Izraele po vlastní ose

Tel Aviv

Hlavní město, které vzniklo v roce 1909 na dunách blízko Jaffy. Najdete zde jednu z památek UNESCO – Bílé město; asi 2,5 tisíce budov ve stylu Bauhaus.

Město mnoha tváří. Spontánnost, hřích, radost. Každý rok se zde koná Gay pride párty. Pány jistě potěší pohled na pláže, kde není nic neobvyklého žena v bikinách se zbraní v ruce.

Město je tvořeno z 9 částí, jednou z nich je i Jaffa. Starobylé přístavní město, kde najdete synagogy, kostely i mešity.

Izrael
sinfin.digital