ODS dnes sestavuje kandidátku do evropských voleb. Víme, kdo na ní bude

Lucie Bednárová

Občanští demokraté dnes budou mít jasno o kandidátní listině do voleb do Evropského parlamentu, které v ČR proběhnou 24. a 25. května. Zatímco pozice stranické jedničky už delší dobu patří stávajícímu europoslanci Janu Zahradilovi, bitva se aktuálně svádí o další vyšší příčky. K lidem s největším počtem regionálních nominací patří podle zjištění INFO.CZ kromě Zahradila další europoslanec ODS Evžen Tošenovský, poslankyně Veronika Vrecionová nebo někdejší europoslanec Edvard Kožušník. Bývalý ministr Alexandr Vondra podle zdrojů redakce na kandidátce možná figurovat nebude.

Zatímco o pozici jedničky na kandidátní listině ODS do Evropského parlamentu je už delší dobu jasno, protože se jí už v loňském roce stal Jan Zahradil, o dalších příčkách se bude rozhodovat dnes odpoledne.

Z dokumentu, který má redakce k dispozici, vyplývá, že kromě Zahradila nejvíce regionálních nominací získal europoslanec Evžen Tošenovský (3), poslankyně Veronika Vrecionová (2) a někdejší europoslanec Edvard Kožušník (2).

Podle zdroje blízkého straně to ale neznamená, že se toto pořadí přesně promítne na výslednou kandidátku. „Bude rozhodovat vedení,“ tvrdí. Výsledky by měly být známé dnes vpodvečer.

Merkelová unese vaše děti! Co je ve smlouvě mezi Francií a Německem, která děsí voliče?

sinfin.digital