Visegrád funguje, Zemanovi bych vysvětlil rizika odchodu z EU, říká favorit slovenských voleb

Adam Kotrbatý

Slovensko čeká 16. března první kolo prezidentských voleb. Zájem o funkci deklarovalo 15 kandidátů. Místopředseda Evropské komise Maroš Šefčovič patří k favoritům. V rozhovoru pro INFO.CZ vysvětluje, jak si představuje spolupráci s Českem nebo budoucnost V4 v Evropské unii. „Velice dobře vím, jak se v naší zemi žije, co potřebuje, ale zároveň mi to působení v Evropě umožnilo získat osobní kontakty na evropské špičky,“ naznačuje, čím chce oslovit voliče při kontaktní kampani. A prezidentu Miloši Zemanovi by vyprávěl o svých zkušenostech s brexitem.

Když jsem přicestoval do Bratislavy a přejížděl do hotelu, viděl jsem billboardy dalších kandidátů – Bély Bugára nebo Zuzany Čaputové. Vaše mezi nimi nebyly. Rezignoval jste dopředu na snahu oslovit voliče v hlavním městě a budete soustředit pozornost jinam?

Určitě ne. Bratislava je moje rodné město. Byl jsem velmi hrdý, že jsem v minulých volbách do Evropského parlamentu v Bratislavě vyhrál a dostal tu nejvíc hlasů. To mě velice mile překvapilo a rád bych byl stejně mile překvapený i tentokrát. Byť si uvědomuji, že tyto volby budou mít mnohem větší rozměr.

Otázka billboardů může souviset s tím, že jsme ostrou kampaň začali 1. února, takže se rozbíhá postupně, ať už jde o billboardy nebo sociální média. Důležitější než billboardy je kontaktní kampaň. Cestujeme křížem krážem po Slovensku, aby mě mohlo co nejvíce lidí potkat osobně, podat si se mnou ruku, zeptat se, jak si představuju funkci prezidenta a nejen mě vidět na billboardu. Tomu se budeme s maximální intenzitou věnovat až do voleb.

Komunista Dolejš: Babiš má za nás náhradu a Zeman to ví, volby můžou být už za rok

sinfin.digital