Holec: Zemanovo „odcházení“. Manévry kolem prezidenta se zvrhly v ponižující frašku

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | Po měsíci se prezident Miloš Zeman vrátil do nemocnice, tentokrát na čtyřdenní „rekondiční“ pobyt. Podle mluvčí Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích Jitky Zinke si zde prezident rehabilitačně zacvičil a aplikovali mu „intenzifikovanou výživu“. Chce být „absolutně fit“ na 28. října, vysvětlil to prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Tak proč Zeman při odjezdu z nemocnice vypadal, jako když je úplně mimo?  

Prezident už „nevzkvétá“ delší dobu, jak by řekl jeho předchůdce na Hradě Václav Havel. Sotva chodí, i na veřejnosti vyžaduje téměř nonstop pomoc a při stále řidších vystoupeních vypadá, jako by rychle potřeboval nějakou intenzifikovanou „rekondici“. Z Hradu se taky téměř permanentně přestěhoval do Lán, které se staly jeho soukromou venkovskou „nemocnicí“. „Péče byla zaměřena na rekonvalescenci dlouhodobě přetěžovaného organismu,“ vysvětlila ÚVN jeho poslední pobyt.

Těžko říct, čím se Zeman přetěžuje – poslední dobou totiž za něj „navenek“ prezidentuje Ovčáček. Hlavně ale Zeman při odchodu z nemocnice vypadal, jako by tam na rekonvalescenci teprve přijížděl: ve strhané tváři měl výraz člověka, který už s námi moc není na tomhle světě a musí se za ruku pro jistotu držet svého mladého bodyguarda. To si samozřejmě u lidí hned vysloužilo příznačné a politicky méně korektní vtipy, které by určitě nepotěšily ani Zemana, jinak velmi zapáleného bořitele politické korektnosti.

Štěch: Babiš pravou tvář skrývá, je to vynikající herec. Ať dostane Thálii a odejde

sinfin.digital