Januš: Nový agent 007 bude žena. No a co? Lynchová přitáhne víc diváků než jakýkoliv muž

Jan Januš

GLOSA JANA JANUŠE | Ve filmovém průmyslu se točí miliardy dolarů. Aby byl divák spokojený a z nekonečných možností zábavy, kterých nikdy nebylo více, si pořád vybíral i kina, musí studia vymýšlet stále něco nového. Přesně tak můžeme číst aktuální zprávu, že Daniela Craiga vystřídá v roli agenta 007 Lashana Lynchová. Nejde o konec starého dobrého světa, jak se v posledních hodinách leckdo zhrozil na sociálních sítích, ale jen o promyšlený kalkul, jak ozvláštnit skoro 60 let starou filmovou sérii a přitáhnout k ní novou pozornost.

Informace, že dosud nezpochybnitelně mužskou řadu Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan a Daniel Craig rozšíří v příštích letech afroamerická a ne příliš známá herečka Lashana Lynchová, rychle ovládla zpravodajství. Okamžitě se začalo pátrat po tom, o koho vlastně jde a co má za sebou.

Není toho úplně moc, její filmografie zatím čítá pouhých pět filmů a pár seriálů. Teď je jí ale najednou plný internet. Podle deníku Daily Mail by se Lynchová měla příští rok objevit ve filmu s pracovním názvem Bond 25 jako agentka 007. Role Jamese Bonda zůstane Danielu Craigovi. 

Kovář: Konec legendy. S Laudou mizí éra skutečných mužů

sinfin.digital