Národní kontrolní okurková aneb vláda prostě nemaká. Komentář Alexandry Udženija

Alexandra Udženija

Znáte to, půlka prázdnin za námi, vybalujete děti z jednoho tábora a už přemýšlíte, co jim zabalíte na ten druhý. Venku vedro, jak někde ve Středomoří. Ve městě je člověk rád, že najde někde trochu chládku a větrák (či klimatizace) v kanceláři se platí zlatem. Novináři tomuto období říkají okurková sezóna. Prostě se nic moc neděje, svět jde tak nějak poklidným, prázdninovým tempem kupředu.

Takže lze třeba narazit na absurditu, kdy vinař má připravený burčák už na konci července, ale zákon direktivně (a zcela nesmyslně) určil, že burčák se smí prodávat od 1. srpna do 30. listopadu. Každý si jistě zaklepe na čelo, proč vůbec stát někomu určuje, kdy má prodávat burčák, ale tím to tak skončí. Jde se dál, přeci jen je příliš vedro.

Jenže uprostřed léta se najednou na hladinu vynoří i podstatnější věc. Dopis šéfa Nejvyššího kontrolního úřadu pana Kaly, který adresoval prezidentu republiky, aby mu popsal stav veřejné správy v ČR. Závěry v něm deklarované jsou skutečně alarmující. Ale korespondují s tím, co tvrdím již více než 4 roky. Ani minulá ani současná vláda prostě nemaká.

ANO řídí Prahu po bolševicku, dělá z lidí stádo. Krnáčová jen plnila úkoly, říká Svoboda

sinfin.digital