Zoufalec týdne: Jaroslav Foldyna. Komentář Petra Holce

Petr Holec

Nový místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna promluvil. Tedy, téměř. Bývalý děčínský boxer a lodní kormidelník nikdy nebyl mužem velkých slov, to spíš úderů. V bizarním videu, jímž reaguje na svou politicky méně korektní účast na akci Nočních vlků, ale trumfuje i sám sebe. Takhle nějak mluví Rocky ve 14. díle, kde je mu 105 let a právě ho potřetí poslal na zem nějaký obr. A chudák Rocky leží v ringu, myslí na steak a svou Adrianu…

„Já jsem ten špatný, že jsem se postavil na stranu tradice a historie. Za co bych se já měl omlouvat? Za to, že jsem vlastenec?” ptá se naštvaně Foldyna sám sebe v reakci na slova šéfa ČSSD Jana Hamáčka. Podle něj totiž své slovní i tělesné strkanice na akci ruských nacionalistických motorkářů podporovaných dlouho ruským prezidentem Vladimrem Putinem trochu přehnal a měl by se omluvit, protože ČSSD není žádná SPD.

Foldyna to tak možná ani nemyslel, je spíš politikem kouzla nechtěného. Po jeho videu je ale jakákoli omluva za Noční vlky úplně zbytečná, protože ve srovnání s ním jsou i ruští vlci v podstatě skautská jízda bukolickým údolím nevinnosti. Těžko říct, kdo místopředsedovi ČSSD jeho zpocený a uhekaný boxerský bizár poradil, každopádně je to ale fantastický triumf. Triumf hlouposti, pochopitelně.  

Foldyna jen hraje putinistu, chci mír a bezpečí pro voliče Zemana a Okamury, říká aktivista Uhlíř

sinfin.digital