Loučení primátorky Krnáčové: Prahu předáváme ve vynikajícím stavu. A toto udělal Babiš špatně

ČTK

luš

Výměna lídra ANO v Praze Patrika Nachera za Petra Stuchlíka před volbami byla netaktickým krokem, původně vybraný kandidát na primátora měl lepší znalosti metropole a lidé ho lépe znali. Na dnešní tiskové konferenci to řekla dosluhující primátorka Adriana Krnáčová (ANO) a dodala, že i kampaň hnutí v hlavním městě byla podle ní nešťastně nastavená. Zhodnotila také výsledky jí vedené pražské vlády, která má dle jejího názoru za sebou řadu pozitivní výsledků a metropoli předává ve vynikajícím stavu.

„V případě, že by zůstal pan Nacher, který v primárkách na primátora vyhrál, volebním lídrem, tak by ten výsledek dopadl úplně jinak,“ uvedla primátorka. Chybou byl podle ní i slogan „Nakopneme Prahu.“ Nacher byl po volbách, kde ANO skončilo na posledním místě z pěti uskupení zvolených do zastupitelstva, zvolen předsedou nového zastupitelského klubu ANO.

Primátorka také uvedla, že i přes kritiku z jeho strany má stále stejný vztah s premiérem a šéfem ANO Andrejem Babišem a z hnutí vystupovat nehodlá. Právě Babiš výměnu pražského lídra prosadil.

Rekviem za Pražský okruh a za vaše nervy. Komentář Michala Půra

sinfin.digital